LOGOMUZ NEYİ İFADE EDİYOR?

LOGOMUZ NEYİ İFADE EDİYOR?


 

19-04-2017

 

LOGOMUZUN İÇERDİĞİ ANLAMLAR;

 

2001 Okulumuzun kuruluş tarihini gösterir. En alt konumda bulunması tohum niteliği taşıması ile ilgilidir. 1950'lerde kurulan Gölpınar İlköğretim Okulu, köy içinde başka bir alanda yer alan Birleştirilmiş sınıflı bir ilkokuldur. 2001 yılında yeni yerine şu anki konumuna ekilmiştir.

 

Ana tema kitap; kitaba, okumaya önem verdiğimizi ve cehalete karşı savaşın tek çaresinin okumak olduğunu beyan eder.

 

Yeşermekte olan fidan, yeşile, doğaya ve çevreye verdiğimiz değeri, Gölpınar'ın coğrafi olarak zeytin ve fıstık ağaçları ile donanmış olduğunu, okulun köyde adeta vahada bir yeşil bölge hükmündeki çam ağacı ile kaplı alanla göz doldurduğunu ifade etmektedir.

 

Gölpınar İlkokulu'nun kitabın alt kısmında, Gölpınar Ortaokulu'nun ise kitabın içinden yeşeren fidanın üstünde konumlanışı, İlkokulda başlayan yetişme sürecinin Ortaokulla devam ettiğinin, aynı binada iki kurumun ayrılmaz bütünlüğünün beyanıdır. Gölpınar İlkokulu köktür, Gölpınar Ortaokulu gövdedir, yapraklardır. Meyveler ise inşaallah ileriki senelerde lisede, üniversitede kendini belli edecektir.

 

Dalgalar halinde ve alttan yukarıya yayılan ışık huzmeleri ise okulumuzun parlayan bir yıldız olmaya namzet kıymetli yerini ifade hükmündedir.

 

Dış çerçeve ise bir madalya, bir rozet şeklindedir ki, içinde bulunan tüm personel ve öğrenciler bu rozeti taşımaktan onur duyarlar.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 15  kişi beğendi